Οι στόχοι μας είναι:
1. Να δούμε πόσοι ποδηλατάδες είμαστε στην Φιλαδέλφεια.
2. Να κάνουμε μια ποδηλατάδα την εβδομάδα στους δρόμους της πόλης.
3. Να κάνουμε φανερή την ανάγκη να δημιουργηθεί ποδηλατικό δίκτυο στην πόλη, που να καλύπτει τις ανάγκες των ποδηλατών από την μια άκρη έως την άλλη.
4. Να κινούμαστε με την ασφάλεια που επιβάλλεται σε πολιτισμένες πόλεις και χώρες.
5. Να αποφορτιστεί η πόλη από τον μεγάλο κυκλοριακό φόρτο των ΙΧ αυτοκινήτων που την χαρακτηρίζει σήμερα.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κάλεσμα για την ίδρυση ποδηλατικού συλλόγου.
Όλοι συμφωνούμε ότι το ποδήλατο είναι ωφέλιμο
για όποιον το χρησιμοποιεί
για το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο
ακόμα και για την εθνική οικονομία που τόσο το έχει ανάγκη
Κι όμως η επίσημη πολιτεία αδιαφορεί επιδεικτικά. Δεν υπάρχει στρατηγική για την προώθησή του. Υποδομές δεν υπάρχουν και όπου δημιουργούνται αυτό γίνεται πρόχειρα, χωρίς ενιαίο σχεδιασμό και με ρυθμούς χελώνας. Ανάθεμα κι αν κάποιοι «υπεύθυνοι» δίνουν μια δεκάρα για την ασφάλειά μας. Η γενικότερη στάση της πολιτείας δείχνει ότι το θεωρεί μέσο αναψυχής και όχι μετακίνησης, το οποίο ο καθένας μας χρησιμοποιεί... με δική του ευθύνη!

Το ποδήλατο χρειάζεται την εκπόνηση ενός ενιαίου σχεδίου προώθησης με κεντρικό άξονα την δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατολωρίδων για ασφαλή μετακίνηση σε όλη την πόλη και κάμποσα ακόμα συμπληρωματικά στοιχεία όπως θέσεις στάθμευσης, τροποποίηση του ΚΟΚ, καμπάνιες προώθησης κλπ.
Στην πόλη μας υπάρχουν πλέον χιλιάδες καθημερινοί και συνειδητοί ποδηλάτες Είμαστε ορμητικοί, ενθουσιώδεις και νοιαζόμαστε. Έχουμε σχηματίσει δεκάδες ομάδες που, καθεμία με τον τρόπο της, διαδίδουν την κουλτούρα του ποδηλάτου στην περιοχή της. Και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ωστόσο τα «θέλω» μας δεν φαίνεται να φτάνουν στα αυτιά της πολιτείας.
Είναι καιρός να ιδρυθεί ένας σύλλογος για την αστική ποδηλασία. Ένας σύλλογος με νομική μορφή (σωματείο), που θα προσθέσει νέες δυνατότητες στο ευρύτερο ποδηλατικό κίνημα (συμμετοχή σε ομοσπονδίες, δικαστική παράσταση κ.α.). Ένας σύλλογος που θα δρα συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες ποδηλατικές ομάδες προωθώντας τα αιτήματα των ποδηλατών, αναδεικνύοντας τον ευεργετικό ρόλο της ποδηλατικής μετακίνησης, λειτουργώντας σαν ποδηλατικό λόμπι – μοχλός πίεσης προς την πολιτεία.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Το παράδειγμα υπάρχει, μας το έχουν δώσει οι προηγμένες ποδηλατουπόλεις της Ευρώπης. Το “Άμστερνταμ” δεν χτίστηκε σε μια μέρα, οι πολυετείς αγώνες των πολιτών του το δημιούργησαν.
Φανταζόμαστε ένα σύλλογο με:
Κεντρικό στόχο: Καλύτερες συνθήκες μετακίνησης και αύξηση των ποδηλατών στους δρόμους
Βασική αρχή: Αμιγώς ποδηλατικού ενδιαφέροντος, ώστε να ενώνει όλους τους ποδηλάτες και να προωθεί το κοινό μας συμφέρον
Η στιγμή δεν ήταν ποτέ πιο κατάλληλη. Διεθνώς το ποδήλατο κερδίζει έδαφος. Ειδικά στην Ευρώπη η χρηματοδότηση έργων για το ποδήλατο θα είναι τα προσεχή χρόνια ευκολότερη από ποτέ. Στο χέρι μας είναι να μεταμορφώσουμε την πόλη μας.
Το κλειδί για την επιτυχία ενός τέτοιου συλλόγου είναι η υποστήριξη/συμμετοχή των ποδηλατών. Δηλαδή η δική σας! Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν κοινή προσπάθεια. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για να κάνουμε την Αττική... ποδηλΑΤΤΙΚΗ!
Περιμένουμε σκέψεις και προτάσεις.
Το 4ο Σύστημα Προσκόπων Περισσού μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας Ν. Ιωνίας υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας, διοργανώνουν την 3 Ποδηλατική Βόλτα Νέας Ιωνίας, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 09:00πμ.
Η βόλτα, έχει αφετηρία το Ξύλινο Βαγόνι των Προσκόπων στην Λεωφόρο Ηράκλειου 190 στα Πευκάκια και τερματισμό στην πλατεία Σημηριώτη στο κέντρο της Νέας Ιωνίας. Η διαδρομή θα είναι περίπου 9χλμ και απευθύνεται όχι μόνο στους πολίτες του Δήμου αλλά και σε όσους αγαπούν τις βόλτες με τα ποδήλατα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φορούν κράνος και να έχουν διάθεση για βόλτα!

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Λεωφόρος Ηρακλείου (Βαγόνι Προσκόπων), Εθνικής Αντιστάσεως, Καποδιστρίου, Παναιτώλιο, Κασταμονής, Ναυάρχου Νοταρά, Βυζαντίου, Εμμανουήλ Παππά, Κυδωνιών, Χρισοστόμου Σμύρνης, Διονυσίου Σωλωμού, Ελευθερίου Βενιζέλου, Αλέκου Παναγούλη, Πλατεία Σημηριώτη (Λ.Ηρακλείου)
Η διαδρομή θα εποπτεύεται από οχήματα του Δήμου και εθελοντών, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών που συμμετέχουν στην ποδηλατική βόλτα.
Στο τέλος της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ποδηλατικών δώρων.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.opandni.gr,www.neaionia.gr, 2102759768, 2102777721, 6945290509, 6977277365
online δήλωση συμμετοχής: http://4perissou.gr/component/forme/?fid=1
Σημείο συνάντησης:
Λεωφόρος Ηρακλείου 190, Πευκάκια - Ξύλινο Βαγόνι Προσκόπων